Baranya aranya

dedesz küldte be 2008. 03. 03., h - 08:17 időpontban

avagy hogy mennek az ügyek az Észak-Balkánon

 

1. Táncháztalálkozó

Az idei évben a dél-dunántúli régió szervezte a Táncháztalálkozó programját. Elkészült egy koncepció, amelyben a szevezők szertték vona megmutatni a régió színe-javát. Kiválogatták azokat a produkciókat, jellegzetességeket, amiket meg kell magunkról mutatni, ami jellemző ránk, amivel képviselhetnénk a régiót, és a megyét. Megtörténtek a felkérések, majd ezekre a válaszok: a LEMONDÁSOK!
Van aki valamilyen sportverseny miatt nem tudja elhozni a csoportját, más a zenekar foglaltságára hivatkozva mondta le a táncház-vezetést, mással pedig nem vállalta, a harmadik már nem is tudom mire hivatkozott...
Így néhány fiatal, komlói zenész fogja csak Baranyát képviselni a régióból.
A dologban az a legbosszantóbb, hogy ugyan ezek a csoportok, ha nem lettek volna meghívva, teljes mértékig fel lettek volna háborodva.

2. Ifjúsági szóló táncverseny

Az idei versenyen a rábaközi a kötelező anyag. Az Arte szervezésében a székesfehérvári Táncházban Kökény Richárd,  Magyar Állami Népiegyüttes tánckarvezetője tartott felkészítést oktatóknak.
A tánctanításra szép számmal jöttek el versenyzők, de összesen 2 oktató pár jelent meg, talán páran nézték, hogy küzdenek a fiatalok. Itt volt a lehetőség - vagy a Dunántúlon már mindenki annyira profi a rábaköziben? Ki fogja így a gyerekeket felkészíteni? És mire?