Térzenék és Táncházak a Belvárosban - Bolgár táncház 2.

webmester küldte be 2011. 08. 19., p - 13:41 időpontban

Kedves Táncházas Barátom!

A múltkori Macedón Táncházban elveszett egy édességekből álló névnapi ajándékcsomag gazdája! Ugyanis a csomag maga az teljesen jó helyre, vagyis hozzám került és már nagyon fontolgattam, hogy megkóstolom, azután lesz, ami lesz... Nagyon nagy lelki erő kellett hozzá, hogy kitartsak, de kitartottam! :))
Természetesen! ;)

A mostani Bolgár Táncházban, meg egy mobiltelefon csinos gazdája tűnt el! Ezzel tudom, most nagyon előrefutottam a történetben és így meg is tudhattad, hogy végül előkerült az egyébként igen szemrevaló mobil-tulajdonos ifjú hölgy. Ugyancsak elveszítette a gazdáját egy óriási, tényleg ÓRIÁSI kulcs-csomó legalább 20 kulccsal, de nem csak úgy simán 1 karinkán, hanem 3-4 összefűzött karikán sok-sok kulccsal. Rajta volt a távirányítós autókulcs, a nagykapu távnyitó, bejárati kulcs, a szobakulcs, de szetintem még a spájz, a műhely, a kamra és talán még a balatoni nyaraló összes kulcsai is és ki tudja még milyen kulcsok. Lehet, hogy néhány kulcs nyitja a Janus Pannonius utcai szerelmes-lakatok javát is! (ok, most csak vicceltem, de ennyi kisebb-nagyobb kulcsot tényleg nem láttam még együtt).


És képzeld el mi történt! Ahogy ma reggel jöttem be dolgozni, éppen a Széchenyi téren haladtam át, amikor találkoztam egy réges-régi barátommal, aki a kulcsait kereste :))

De tudnod kell, hogy a táncház az egy jó hely! Tudnod kell azt is, hogy ide csak jó emberek járnak! Ezt abból is tudom, hogy

  • az ajándék édességeket nem ette meg senki illetéktelen,
  • a mobilból nem szedte ki a kártyát senki és,
  • a kocsikulcshoz sem kísérelt meg senki autót találni, kirabolni és/vagy eltulajdonítani!

Mindez a mai világban azt hiszem nagy dolog!
Szóval, a többi szokásos jó dolog mellett itt van ez is: ami/aki a táncházban elveszett, az azután meg is lett és "minden jó, ha a vége jó"!

Gratulálok azoknak, akik a tegnap este felíratkoztak erre a folkos listára, illetve azoknak is, akik a sorsoláson 1-1 db RILA Zenekar CD tulajdonosai lettek! A jövő héten nem ígérhetek CD-sorsolást, de újonnan feliratkozni erre az e-mail listára, azt azért továbbra is lehet!

Kérlek, nézd meg a bulgáriai néptáncegyüttes fellépését és magát a BOLGÁR TÁNCHÁZ fotóit a BAMA.HU-n itt: http://bama.hu/galeria/53670#

És még valami: a tegnapi táncház végén teljesen elfelejtettem, hogy elmondjam a mikrofonba: a következő, 2011.08.24-i rendezvényünk a MOLDVAI CSÁNGÓ TÁNCHÁZ lesz! Kérlek értesítsd erről a legjobb 'jóbarátaidat'!

Minden jót!

Vizin Antal - Antus kulturális szervező
Pécsi Kulturális Központ
7621 Pécs, Színház tér 2.
E-mail: vizin.antal@pecsikult.hu
Honlap: www.pecsikult.hu