Térzenék és Táncházak a Belvárosban - Moldvai táncház

webmester küldte be 2011. 08. 23., k - 14:51 időpontban

Kedves Táncházas Barátom!

A tucatnyi nyári táncházból a Széchenyi téren immár a 11. van soron! Ne maradj le erről (sem)! Garantáltan jó időjárás és kiváló hangulat a 2011.08.24-én (szerda) 19.00 órakor a kaposvári JUHOS együttes MOLDVAI TÁNCHÁZ-ában!

Ez itt a "tetovált" Juhos-dob :)

Táncházvezető: Turi Endre

Esőhelyszín: az Ifjúsági Ház (csak a rend kedvéért írom, de nem komoly).

Kértem egy 'ajánlást' a zenekartól, hogy miért is érdemes feltétlenül eljönnöd a MOLDVAI TÁNCHÁZ-ba? Hát erre a kérdésre ezt írják, ezért:

"Együttesünk örömmel fogadta a Pécsi Kulturális Központ meghívását a „Táncházak a belvárosban 2011” című rendezvénysorozatának Moldvai Táncházára. Mindig szívesen jövünk Pécsre, mert lelkes táncos közönség vár itt bennünket. A szabadtéri táncházaknak mindig különös hangulata van, nem beszélve arról, ha azt Pécs történelmi belvárosának szívében a Széchenyi téren rendezik. Garantáljuk a jó hangulatot azoknak, akik ellátogatnak Moldvai Csángó Táncházunkba augusztus 24-én szerda este. A táncházvezető Turi Endre a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője lesz.
A Moldvában élő „csángó” magyarok táncai jellemzően kör- és lánctáncok, illetve páros táncok. Alapszinten bárki számára viszonylag könnyen elsajátíthatóak. A moldvai magyarok hagyományos zenei kultúrája karakteres, önálló népzenei dialektusként van jelen a magyar népzenében. Szeretettel várunk mindenkit, aki megismerkedne e tájegység, táncaival, zenei stílusokban, műfajokban gazdag népdalkincsével, tánczenéjével.
PS.: A pécsi IH-s közönségünk megjelenése kötelező!"

Bogdán Gergely
Juhos Együttes


Ehhez nincs mit hozzátennem, talán csupán a fellépő Juhos együttes és vendégei "stáblistá"-ját, amelyet a gyönyörű hangú énekes nyit meg:
Felde Rebeka - ének
Bogdán Gergely - furulyák, kaval
Koch Máté - hegedű, tilinkó, doromb
Patak Norbert - dob

Vendégek:
Horváth Szilárd (Boroszlán Zenekar) - furulya, kaval
Kudász Ferenc (Fakutya Együttes) - koboz
www.juhos.net

Én most is meghívtalak és szóltam minden más barátomnak is, hogy jöjjenek el! És te?

Minden jót!

Vizin Antal - Antus
kulturális szervező
Pécsi Kulturális Központ
7621 Pécs, Színház tér 2.
E-mail: vizin.antal@pecsikult.hu
Honlap: www.pecsikult.hu